Fire år med økning i boligsalget

Publisert

Boligsalget i Spania vil øke med 10 prosent i 2017. Det mener den spanske storbanken BBVA. Samtidig forventes det en prisvekst på rundt 3 prosent. Dersom prognosen er riktig betyr det fire år på rad med vekst i markedet.

Tall fra årets fem første måneder vitner om nok et år med salgsøkning i det spanske eiendomsmarkedet, det fjerde året på rad siden markedet snudde i 2013. Tendensen så langt i 2017 er tydelig. Til og med mai har salget økt med 14,5 prosent sammenliknet med samme tid i fjor. Dersom man ser på mai måned alene er er økningen på hele 23 prosent (sammenliknet med mai 2016).

Den positive trenden i markedet skyldes først og fremst økt salg av primærboliger blant spanjoler. Deretter kommer salget av bolig nummer to og boliger til utenlandske eiere. Sistnevnte kategori gjelder både ferieboliger til eget bruk og investeringer og kommersielt leilighetsutleie.

I følge den spanske storbanken BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria) vil boligsalget ha økt med 10 prosent ved utgangen av 2017 sammenliknet med 2016. Samtidig vil prisene få en økning på 3 prosent. Dersom prognosen er riktig gir det en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 1.570 euro.

 

Fortsettelse av trenden fra i fjor

Bankens prediksjoner for 2017 betyr en fortsettelse av trenden fra i fjor. I følge beregninger offentliggjort tidligere i år fra Colegio de Registradores de España økte salg av eiendom med 13,9 prosent i 2016, sammenliknet med året før. Samtidig økte prisene med 5,7 prosent.

Les også: Boligprisene steg med 5,7 % i 2016

 

Variasjon i markedet

Den forventede veksten og prisstigningen i eiendomsmarkedet i Spania er basert på gjennomsnittsberegninger. Markedet er stort og til dels preget av stor variasjon med tydelig vekst i storbyer og på populære feriesteder, mens mens mindre ettertraktede plasser inn i landet fremdeles kan oppleve nedgang.

Les også: Utleieprisene høyere en før krisen

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter