FINN.no rede for svindlere og falske annonser

Publisert

FINN.no har blitt et rede for svindlere og bløffmakere. Ferieboliger som ikke eksisterer annonseres og fiktive leietakere tar forskuddsbetalt for boliger som ikke eksistgerer. Nordmenn har allerede kommet til Spania og blitt stående med koffert og skrikende under når det viser seg at ferieboligen de har betalt for ikke en gang eksisterer.

Finn.no skriver selv om «en del falske annonser for bolig i utlandet på FINN». Det resulterer også i at utleiere som publiserer annonser på FINN risikerer å få dem slettet.

Anbefaler nordmenn med feriebolig i Spania andre portaler

En nordmann med bolig i Altea forteller om hvordan hans konto på FINN.no ble slettet uten varsel.

– Jeg har hatt min konto på FINN.no i 16år, solgt biler og løsøre der, annonsert bolig for salg. Men når jeg nå i april, fra den samme kontoen som alltid, la inn en annonse for å leie ut en ferie-bolig jeg har her i Spania fikk jeg en pussig mail fra FINN.no hvor de skrev hvordan annonsen var «mistenkelig». De ba om mere personlige detaljer og kopi av ID. Som 16-åring annonsør på FINN.no har de plenty historikk på meg så dette synes jeg lite om. Da jeg svarte til dem at de vel burde greie å se at dette ikke var noen falsk annonse slettet de kontoen min tvert, uten så mye som noen varsel.

Mye svindel med annonserte biler

Også bilmarkedet på portalen er full av fiktive annonser for biler som ikke finnes. Bilene annonseres til gunstige priser og «selger» kommer ofte med fantasifulle historier om utlandsopphold og sykdom i familien. Bilen må selges raskt og siden selger angivelig er bortreist bes det om penger for å reservere salget eller kreative forklaringer på hvordan bilen kan leveres direkte til kjøper mot en delbetaling i forkant.

 

Også eiendomsmeglere er lei av FINN.no

Flere store norske eiendomsmeglere går nå sammen for å etablere et alternativ til FINN.no. Den dominans portalen har i det norske markedet er ikke sunt for markedet. 

– Det er praktisk for kundene at det finnes et supermarked som har alle varene. Men at det bare finnes ett supermarked er ikke heldig. Det burde være ti, fordi det gir konkurranse og innovasjon og en bedre kundeopplevelse, sier Siraj.

Eiendomsmeglere vil utfordre Finn

Schumann mener Finn har blitt «litt trauste» i det siste, men utfordrerne er ikke bare opptatt av kundeopplevelsen.


 

Les også

 

Svindlet på Finn.no? – Da er pengene tapt!

Slik blir du svindlet på Finn

Selger svindlet for 3000 kroner på Finn.no

Trine skulle selge bilen – nær rundlurt på Finn.no

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter