Leie feriebolig, hus eller leilighet i Spania? Kjøpe bolig eller eiendom? Feriebolig i Spania: Skjerper kontrollen med turist-utleie

Feriebolig i Spania: Skjerper kontrollen med turist-utleie

-

- Støtt vår sponsor de støtter oss -

Strengere skatte-kontroll med boliger som leies ut via de store online plattformene som AirBnb, Booking og Tripadvisor har vært varslet en tid tilbake. Det nye regelverket er i stor grad satt ut i live og mange utleiere har allerede fått bøter, enkelte opptil 60000€.

Fra og med juli må plattformer som Tripadvisor, booking.com og AirBnb vise registreringsnummeret på alle boliger som annonseres på disse sidene. Siden 2015 har det vært lovpålagt at boliger som leies ut til turister i Valencia-regionen skal være registrert. Dette for å lettere kontrollere at det betales skatt i Spania for leieinntektene og sikre leietakers rettigheter. Leietakere kan også kreve å få opplyst boligens nummeret boligen er registrert med.

En utleier ble i 2017 bøtelagt 60000€ for en villa annonsert på AirBnb. Da leietaker ankom i sommerferien for å overta boligen ba vedkommende om å få se ferieboligens registreringsnummer. Eieren hadde ikke registrert boligen og endte opp anmeldt til skattemyndighetene. I tillegg til den store boten tapte han leieinntektene for august måned.

Å leie ut ferieboligen sin i Spania kan være svært lønnsomt og mange betaler sin bolig i Spania på denne måten, andre har gjort butikk ut av det og har gjerne flere leieobjekter. Svært mange av disse privat-eide boligene leies ut uten at det skattes for inntektene. Dette er inntekter den spanske staten over flere år nå prøver å få bedre kontroll over. Bedre regulering av dette markedet til også være til fordel for leietakere som i mange tilfeller sitter uten reklamasjons-muligheter etter å ha leid «svart».

Følg oss

19,568FansLik
0FølgereFølg
204FølgereFølg

Transport til og fra flyplassen

- Støtt vår sponsor de støtter oss -
- Støtt vår sponsor de støtter oss -

Papirutgaven SpaniaPosten

Transport til og fra flyplassen

Juni-fiesta i Spania – Alfombras de Aserin

Tradisjonen med å dekke gatene med et fargerikt mønstret...

Calçotada – Vårløkens egen festival i Barcelona

I slutten av januar begynner morroa. Tradisjonen sier det...

Påskefeiring i Murcia og byfiesta Bando de la Huerta

For den som er glad i spansk fiesta, er...

Mai betyr Heste-fest i Jerez

Maurerne tok med seg hesten til Spania og de...

Fiesta de San Antón Abad 17. januar – Dyrenes skytshelgen

17. januar kan man fra tidlig på morgenen folk...

San Fermin – Pamplonas festival feires over hele Spania i juli

Hvert år feires San Fermin over store deler av...
- Støtt vår sponsor de støtter oss -
- Støtt vår sponsor de støtter oss -
- Støtt vår sponsor de støtter oss -

You might also likeRELATED
Recommended to you