13.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Etter Corona-viruset: Store leiligheter og enebolig med hage blir vinnerne

Spanjolene vil bo bedre etter å ha tilbrakt flere måneder innestengt denne våren. Flere potensielle bolig-kjøpere ser seg nå om etter større leiligheter med terrasser eller eneboliger med hage.

– Vi ser at Nord-Europeere, pensjonister og spanjoler fra innlandet vil komme til å konkurrere om de samme boligene langs kysten hvor klima og livskvaliteten er bedre, sier Marifé Esteso.

Flere bedrifter lar nå sine ansatte jobbe hjemmefra, noe eiendomsmeglere tror vil bidra til økt etterspørsel i Alicante-provinsen hvor det er et relativt store tilbud av slike boliger.

Hun er leder av foreningen for eiendomsmeglere i Alicante, Colegio de Agentes de la Propiedad Inmobiliaria de Alicante. Foreningen har analysert de trendene de ser i nå etterkant av Corona-krisen.

– Om vi slipper et større nytt utbrudd av Corona-viruset vil vi være i en posisjon hvor vi kan tiltrekke oss nye og yngre kjøpere.

Marifé Esteso regner med å se flere kjøpere fra utlandet fremover. Hun peker på at Corona-situasjonen i Alicante-provinsen nå er langt bedre enn det man spådde noen måneder tilbake.

– Vi ser at de som var hardest rammet noen måneder tilbake, nå er de samme som har viruset best kontrollert.

Kombinasjonen av mer arbeide over nettet og høyere prioritering av bo-komfort er noe av det som kan trekke flere både spanjoler og Nord-Europeere til Alicantes gode klima. Provinsen har også noen av Spanias laveste boligpriser i mange av områdene.

Relaterte saker

- Advertisement -