Én av fem boliger i Alicante står tomme til tross for stor etterspørsel etter utleieboliger

Publisert

Det kan virke som en selvmotsigelse, men det er virkeligheten. Hver femte bolig i Alicante-provinsen står tom, til tross for at det er en enorm, utilfredsstilt etterspørsel etter utleieboliger.

Foruten ferieboliger hvor eierne ikke ønsker å leie ut av private årsaker er det mange som finner utleie for usikkert.

Flest boliger står tomme i feriebolig-hovedstaden på Costa Blanca, Torrevieja, etterfulgt av Orihuela og Alicante.

Leiemarkedet i Alicante-provinsen er under sterkt press. Og alt dette skyldes mangelen på tilbud, et faktum som har ført til at prisene har nådd historiske høyder, ikke mindre enn rundt 1008 euro, nesten 30% mer enn i begynnelsen av året. Men dette er bare gjennomsnittet, siden prisen kan overstige 1300 euro i Alicante, 1800 i Benidorm eller til og med 2500 i Finestrat, for å nevne noen få eksempler.

Det overraskende er at disse spenningene oppstår i en kontekst der det finnes et stort antall ledige boliger, uten at eierne har bestemt seg for å leie dem ut. Ifølge de siste dataene fra det nasjonale statistikkinstituttet (INE), som er basert på energiforbruk, står hele 209 000 av de totalt 1 350 000 boligene i provinsen tomme. Dette tallet vil stige til 596 000 hvis man også tar med de boligene som brukes mer eller mindre flittig som fritidsboliger.

Men hvis man bare ser på de boligene som INE regner som ubebodde, er det verdt å merke seg at Torrevieja topper statistikken med 30 639 tomme boliger. Deretter følger Orihuela med 24 109 og Alicante med 15 733. Deretter følger Elche, med 9 585, Benidorm, med 8 658, Santa Pola, med 7 526, Dénia, med 5 551, Guardamar del Segura, med 5 431, Calp, med 4 719, og Alcoy, med 4 450. Lenger ned på listen finner vi Xàbia, med 3 973, Elda, med 2 453, og San Vicente del Raspeig, med 1 617.

Selvmotsigelsen er derfor mer enn tydelig, ettersom eierne av disse leilighetene ikke utnytter de høye leieprisene som betales i dag, priser som ville ha en tendens til å synke hvis bare en del av disse leilighetene kom ut på markedet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter