Eiendom i Spania: Fortsatt flest utlendinger

Publisert

Flere og flere utlendinger skaffer seg bolig i Spania. Tall fra annet kvartal viser at salget økte med 22,6 prosent sammenliknet med i fjor. Valencia-regionen med Alicante-provinsen og byene langs Costa Blanca er blant de områdene som opplever størst vekst. Prisene fortsetter å synke, men mindre enn tidligere.

 

Over halvparten av de som kjøper bolig er ikke registrert som bosatt i Spania fra før. Dette markedet har siden i fjor vokst med hele 43 prosent. I april, mai og juni havnet til sammen 14.593 boliger på utenlandske hender, 54,9 prosent av disse var «nye kjøpere». Tallene er hentet fra det spanske tinglysningsrådet Consejo General del Notariado og bekrefter tidligere anslag. Rådet mener en stor del av økningen skyldes regelen om automatisk innvilgelse av status som bosatt i Spania ved kjøp av bolig til over 500.000 euro.

 

I Comunidad Valenciana er økningen i salget til utenlandske kjøpere så langt i år på 31,5 prosent (til og med juni). Valencia havner dermed som nummer tre på listen, kun overgått av Murcia (42,9) og Andalucia (37,0). Etter Murcia, Andalucia og Valencia følger Asturias (25,6), Kanariøyene (21,8) og Catalonia (20,9).

 

 

I følge Consejo General del Notariado lå kvadratmeterprisen etter andre kvartal på 1.380 euro, noe som representerer en reduksjon i prisnivået på 5,3 prosent fra i fjor. Prisen på eiendom i Spania er i følge deres beregninger i ferd med å stabilisere seg. Selv om gjennomsnittsprisen fremdeles går ned påpekes det at prisene har gått opp i enkelte regioner, blant annet på Balearene og Kanariøyene. Ferske tall fra det multinasjonale takseringsfirmaet Tinsa viser imidlertid at prisen på bolig fortsatte å falle i august og september med henholdsvis 9,3 og 9,2 prosent. Prisnivået var på det høyeste i desember 2007 og har siden det falt med 39,1 prosent.  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter