DNB etablerer seg på Solkysten

Publisert

Norges største finanskonsern DNB har åpnet eget kontor på Solkysten. Nordmenns store interesse for kjøp av ferieboliger i Spania oppgis som grunn for etableringen. Med base i Marbella vil konsernet hjelpe kunder med boliglån og råd om kjøp og salg av eiendom i Spania. Offisiell åpning av kontoret var onsdag 11. november.

I følge DNB vil en eiendomsspesialist fra Norge som er bosatt i Spania få ansvaret med å hjelpe norske kunder. Vedkommende har juridisk utdannelse, god kjennskap til eiendomsmarkedet i Spania og kjenner også godt til områdene på Costa de Sol. I en pressmeldingen begrunner DNB åpningen av kontoret med at de ønsker å hjelpe sine kunder i Spania på best mulig måte: «Språk, kultur og regelverk er ofte en utfordring for boligkjøpere i Spania.

I tillegg er ikke banker i Spania kommet like langt i digitalisering av banktjenester som i Norge». Norske kunder vil få hjelp med «den rette finansieringen». Banken vil også sørge for at prosessen med overtagelse av eiendom går for seg på riktig måte. I tillegg vil kunder kunne henvende seg til banken med spørsmål om eiendom og få råd om hvilke områder som egner seg for kjøp av bolig – «basert på den enkeltes ønsker og behov». DNB Marbella vil også tilby rådgivning om vanlige problemstillinger som arv, skatt og valutaproblematikk. 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter