Digitale nomader driver opp prisene på luksusboliger

Publisert

Prisen på luksusboliger i Marbella økte med 7,1 % i 2022. Etter boomen som fulgte pandemien, skulle ting gå tilbake til det normale i 2022 trodde mange. De digitale nomadene endret det bildet. Økt etterspørsel har fått prisene på luksusboliger til å øke med 7,1 prosent.

Langt flere kan nå ta med seg jobben i kofferten og tilbringe lange perioder på steder hvor klima, prisnivå og andre tilbud er mer attraktive enn i hjemlandet. Bedrifter kan bytte ut dyre kontor-lokaler i Europeiske storbyer med luksus-villaer i Spania.

Den nylig publiserte rapporten Informe del Mercado Inmobiliario, utarbeidet av Diana Morales Properties, regional representant for det internasjonale konsulentselskapet Knight Frank, om salgstallene for 2022, viser den høyeste prisveksten siden den globale finanskrisen.

Kjøpernes profil har ikke endret seg mye fra året før, ifølge rapporten, som legger til at antallet kjøpere fra Øst-Europa fortsetter å øke. Øverst på listen finner vi kunder fra Belgia, Nederland og Polen.

Eiendomsinvesteringene fortsetter å øke, og en tredjedel av de velstående forventes å øke formuen sin gjennom eiendomskjøp.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter