Digitale nomader driver opp prisene på luksusboliger

Publisert

Prisen på luksusboliger i Marbella økte med 7,1 % i 2022. Etter boomen som fulgte pandemien, skulle ting gå tilbake til det normale i 2022 trodde mange. De digitale nomadene endret det bildet. Økt etterspørsel har fått prisene på luksusboliger til å øke med 7,1 prosent.

Langt flere kan nå ta med seg jobben i kofferten og tilbringe lange perioder på steder hvor klima, prisnivå og andre tilbud er mer attraktive enn i hjemlandet. Bedrifter kan bytte ut dyre kontor-lokaler i Europeiske storbyer med luksus-villaer i Spania.

Den nylig publiserte rapporten Informe del Mercado Inmobiliario, utarbeidet av Diana Morales Properties, regional representant for det internasjonale konsulentselskapet Knight Frank, om salgstallene for 2022, viser den høyeste prisveksten siden den globale finanskrisen.

Kjøpernes profil har ikke endret seg mye fra året før, ifølge rapporten, som legger til at antallet kjøpere fra Øst-Europa fortsetter å øke. Øverst på listen finner vi kunder fra Belgia, Nederland og Polen.

Eiendomsinvesteringene fortsetter å øke, og en tredjedel av de velstående forventes å øke formuen sin gjennom eiendomskjøp.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter