Byggeprosjekter med russiske investorer stopper opp

Publisert

Alicante-provinsen er nummer to i Spania på listen over hvor man har blokkert mest verdier tilhørende russiske oligarker. I Spania har staten “overtatt” 21 eiendommer som tilhører “oligarker” med tilknytning til Putin. 7 av disse eiendommene befinner seg i Alicante-provinsen

Og med restriksjoner på overføring av penger fra Russland stopper nå flere byggeprosjekter på Costa Blanca opp.

Altea og Torrevieja

Russiske investorer har lenge vært svært aktive i byer som Alicante, Altea, Torrevieja m.m. I Altea har russisk overklasse og middelklasse lenge kjøpt eiendom og drevet med investeringer i eiendom. I Altea finner man Spanias første russisk-ortodokse kirke. Den ble ført opp med private penger fra nettopp en utbygger.

I Torrevieja har russere lenge utgjort en viktig gruppe kjøpere av forholdsvis rimelige boliger.

Kan ikke betale for nybygg

Russere som har kjøpt nye boliger fra lokale utbyggere kan heller ikke møte sine forpliktelser. I det nybygg skrider frem skal kjøper betale sine delbetalinger, mangelen på dette gjør at også spanske bedrifter må stoppe arbeidet på disse boligene.

Prosjektene som nå stopper opp av mangel på penger fra Russland ligger primært i Altea Hilla, Javea, Calpe, Campello og Cumbres del Sol i Benitachell.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: