Boligsalget opp 16,8 prosent i juli

Publisert

Den positive trenden i det spanske eiendomsmarkedet fortsetter. Det viser statistikken for juli måned med 38.841 solgte boliger, en økning på 16,8 prosent sammenliknet med juli i fjor. Salget av brukte boliger øker mest, men også salget av nye hus og leiligheter har gått opp. Comunidad Valenciana der Costa Blanca hører hjemme kan notere seg med flest transaksjoner i relative tall, nærmere bestemt 145 salg per 100.000 innbyggere. Deretter følger Balearene der Mallorca er den største øya med 144 salg.

Økningen i juli fremgår av tall fra det spanske statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE) og betyr at salget av boliger i Spania har gått oppover de siste 19 månedene på rad, kun avbrutt av april da det ble notert en nedgang på 8 prosent. Samtidig med salgsøkningen stiger prisene gradvis. Tall fra det spanske registratorkollegiet for andre kvartal viser en prissøkning på 4,4 prosent (Colegio de Registradores de España).

Les også: Boligprisene steg med 5,7 % i 2016

Det bør påpekes at disse tallene, både for prisøkningen og salget av eiendom, kun er mål på gjennomsnittet i Spania. Fra tidligere analyser vet man at markedet beveger seg i forskjellig tempo fra sted til sted i landet. Salget er preget av stor variasjon med tydelig vekst i storbyer og på populære feriesteder, mens utviklingen går saktere andre steder.

Likevel er hovedtendensen klar. I likhet med de tre siste årene, fortsetter den positive trenden i eiendomsmarkedet i Spania. Dette bekreftes av tallene så langt i år, med en økning i antall salg på 13,7 prosent fra januar til og med juli. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter