22.2 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Boligsalget opp 16,8 prosent i juli

Den positive trenden i det spanske eiendomsmarkedet fortsetter. Det viser statistikken for juli måned med 38.841 solgte boliger, en økning på 16,8 prosent sammenliknet med juli i fjor. Salget av brukte boliger øker mest, men også salget av nye hus og leiligheter har gått opp. Comunidad Valenciana der Costa Blanca hører hjemme kan notere seg med flest transaksjoner i relative tall, nærmere bestemt 145 salg per 100.000 innbyggere. Deretter følger Balearene der Mallorca er den største øya med 144 salg.

Økningen i juli fremgår av tall fra det spanske statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE) og betyr at salget av boliger i Spania har gått oppover de siste 19 månedene på rad, kun avbrutt av april da det ble notert en nedgang på 8 prosent. Samtidig med salgsøkningen stiger prisene gradvis. Tall fra det spanske registratorkollegiet for andre kvartal viser en prissøkning på 4,4 prosent (Colegio de Registradores de España).

Les også: Boligprisene steg med 5,7 % i 2016

Det bør påpekes at disse tallene, både for prisøkningen og salget av eiendom, kun er mål på gjennomsnittet i Spania. Fra tidligere analyser vet man at markedet beveger seg i forskjellig tempo fra sted til sted i landet. Salget er preget av stor variasjon med tydelig vekst i storbyer og på populære feriesteder, mens utviklingen går saktere andre steder.

Likevel er hovedtendensen klar. I likhet med de tre siste årene, fortsetter den positive trenden i eiendomsmarkedet i Spania. Dette bekreftes av tallene så langt i år, med en økning i antall salg på 13,7 prosent fra januar til og med juli. 

Relaterte saker

- Advertisement -