2. kvartal 2018: 12% flere omsatte boliger, 10% høyere priser

Publisert

Salg av boliger i Spania var over 12 prosent høyere i andre kvartal i år sammenliknet med samme periode i 2017. Salget var også 4 prosent høyere enn i forrige kvartal. Prisene på boliger solgt i perioden ligger 10 prosent høyere enn samme tid i 2017.

I følge registreringer av kjøp og salg av boliger fra Colegio de Registradores i Spania var salget av eiendom i andre kvartal i år hele 12,4 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor. Totalt ble det gjort 134.196 transaksjoner i april, mai og juni (nye og brukte boliger sett under ett). Salget er det høyeste for andre kvartal siden 2008.

Samtidig ser man en prisøkning i samme tidsrom på 10,7 prosent.

De siste tolv månedene er det solgt 494.263 boliger i Spania, det høyeste årlige salget siden 2009.

Kanariøyene, Balearene og Valencia-regionen mest populære blant utlendinger

Interessen for bolig i Spania fra utenlandske kjøpere fortsetter. Salget utgjorde til sammen 12,9 prosent av alle transaksjoner i andre kvartal. Briter, tyskere, franskmenn, belgiere og svensker skal være de største utenlandske kjøpegruppene.

De fleste salgene ble gjort på Kanariøyene, totalt over 30 prosent av alle salg til kjøpere av annen nasjonalitet enn spansk. Deretter fulgte øygruppen Balearene med Mallorca som største øy (29 prosent), Valencia-regionen med Costa Blanca (26,5 prosent) og Murcia (19,2 prosent).

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: