Boligprisene stiger saktere i Spania

Publisert

Årets første ni måneder steg prisen på en gjennomsnittlig bolig i Spania med 2.4%. Prisforlangende i Spania er nå i snitt på 270.000 Euro.

Til sammenlikning var prisøkningen fra 2017 til 2018 på mer enn det dobbelte, 5%.

Det er takseringbyrået TINSA som legger frem tallene som viser hvordan prisveksten i det spanske boligmarkedet i 2019 er noe svakere enn året før. Det viktigste spørsmålet man i eiendoms-bransjen nå diskuterer er hvorvidt dette er en midlertidig trend knyttet til landets politiske situasjon og internasjonal handelspolitikk eller om det er en vedvarende trend som vil kjøle ned det spanske boligmarkedet.

I det finanskrisen var et tilbakelangt kapittel så man kraftig prisvekst og økende aktivitet i boligmarkedet. Kjøpere og utbyggere hadde lenge sittet på gjerdet og gikk inn i markedet med stor apetitt. I perioden 2017-2019 har man sett tegn på normalisering og noe svakere vekst. Antall søknader om nybygg har i 2019 gått merkbart ned mens 2018 var et rekordår mange steder.

Det spanske boligmarkedet har store geografiske forskjeller. Faktorene som driver det nasjonale markedet påvirker også turist-markedet langs kysten selv om pris-trender og endringer i antall transaksjoner i en viss grad svinger separat.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter