Boligprisene stiger igjen

Publisert

Boligprisene i Spania stiger igjen for første gang på seks år. Det viser boligprisindeksen til det nasjonale statistikkbyrået (INE) som ble lagt fram i dag 8. september.

Boligprisene i Spania stiger igjen for første gang på seks år. Det viser boligprisindeksen til det nasjonale statistikkbyrået (INE) som ble lagt fram i dag 8. september.

For andre kvartal i år økte boligprisene i gjennomsnitt 0,8 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, mens økningen var på 1,7 prosent sammenliknet med første kvartal i år.

Nye boliger øker mest
De nye tallene fra det spanske statistikkbyrået viser at det er nye boliger som har hatt den største prisoppgangen de siste fire månedene. Prisen på nye boliger viste en oppgang på 1,9 prosent, mens bruktboliger økte med 0,2 prosent.

Dette er første gang siden første kvartal 2008 at prisene på nye boliger har hatt en positiv utvikling. Bruktboliger ikke har sett prisoppgang siden fjerde kvartal i 2007.

Madrid og Valencia leder an
Det er regionene Madrid og Valencia leder an i prisoppgangen, med henholdsvis 2,7 og 2,3 prosent økning. INE melder også om økte boligpriser i Andalucia, Balearene, Cantabria, Catalonia, Galicia, Murcia og Melilla, mens prisene fortsetter å falle Ceuta, Navarra og Extremadura.

I 2012 falt boligprisene med 12,6 prosent, mens 2013 så et fall på hele 14,3 prosent. Det gjenstår å se om trenden i boligmarkedet nå har snudd og om sektoren går lysere tider i møte.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter