Boligprisene skal opp 30%

Publisert

En av Spanias mest profilerte eiendoms-ekspterter Gonzalo Bernardos spår at boligmarkedet i Spania vil øke med rundt 30% totalt de neste tre årene. Det betyr en svak akselerasjon fra dagens prisvekst som fra 2017 til 2018 havnet på 4-5%. Mye av det som driver prisøkningen er tilgangen på billige euro-lån.

Bernardos som er knyttet til Universitetet i Barcelona hvor han leder instituttet studie “Master en Asesoria, Gestion y Promocion Inmobiliaria”. Et master-studie innen økonomi, juss og eiendoms-utviking. Han er også ofte å se som kommentator på spansk TV.

Billige spanske Euro-lån på 2.5% rente de neste 30 år

En av de viktige faktorene Gonzalo Bernardos trekker frem for en sterk prisvekst i årene som kommer er dagens rekordlave Euro-rente. Han peker på boligkjøperes mulighet til nå å låne penger til 2.5% fastrente de neste 30 år. Så uansett hva som skjer med renten i fremtiden er dagens kjøpere sikret til boligen er nedbetalt.

Bernardos sier også at flere og flere banker nå også låner opptil 100% av boligkjøpet. Inntil nylig har de fleste banker hatt en grense på 80% for residente og 70% for ikke-residente.

Vær forsiktig i spanske storbyer

Eiendoms-eksperten mener at de beste kjøpene nå er utenfor storbyene. Prisveksten i deler av Madrid og Barcelona har vært så høy siste to årene at det er lite å hente for investorer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter