Boligprisene opp mer enn på ti år

Publisert

Tall lagt frem fra INE (Nasjonalt institutt for statistikk) for tredje kvartal viser at boligprisene i Spania steg med 6.7% i snitt i perioden.  Tendensen med kraftigere vekst i storbyene fortsetter med 12.3% høyere priser i Madrid og 10% i Katalonia.

Prisøkningen er den kraftigste man har sett i Spania siste ti år, målt pr kvartal. Man må tilbake til toppåret 2017 hvor prisene steg med 9.2% tredje kvartal. Prisøkningen til og med tredje kvartal 2017 viser 6.2% høyere pris på omsatte boliger i Spania enn ved utgangen av 2016.

Analytikere sier tallene bekrefter lengre tendenser om høyere priser. Den aksellerasjon prisstigning man ser i tredje kvartal kan kobles til generelt bedre økonomi i Spania og lavere arbeidsledighet enn på mange år. Alt tyder på at prisene vil fortsette videre opp i 2018.

Til tross for prisstigning i markedet er prisene fortsatt langt lavere enn før finanskrisen. Prisene er 41.3% lavere enn toppnivået i 2007 for Madrid-regionen, Katalonia og Balearene.

Litt saktere på kysten

 

Valencia regionen hvor store deler av boligmarkedet er knyttet til spanjoler og nord-europeeres kjøp av ferieboliger ligger litt etter i prisutviklingen. Boligprisene her øker men rundt 2% mindre enn snittet for Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter