Boligprisene opp med 2,4 prosent

Publisert

Spanske boligpriser har det siste året steget med 2,4 prosent. Det viser tall fra departement for utvikling i Spania, Ministerio de Fomento. Tallene gjelder for første kvartal i år, sammenliknet med første kvartal i fjor og er basert på et utvalg på over 110.000 transaksjoner. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen ligger dermed på 1.492 euro. Når man sammenlikner med forrige kvartal har prisene steget med 0,2 prosent. Det er fjerde kvartal på rad med prisstigning i markedet.

I Comunidad Valenciana der Costa Blanca hører hjemme er prisstigningen i eiendomsmarkedet den samme som gjennomsnittet for hele Spania, det vil si 2,4 prosent. Det samme gjelder for Kanariøyene.

Den høyeste årlige prisstigningen finner man imidlertid på Balearene. Øygruppen der Mallorca er det største markedet har hatt en økning i kvadratmeterprisen på hele 9,6 prosent. Deretter følger Catalonia (4,9%), Madrid (4,2%), Extremadura (3,7%) og Galicia (2,6%), skriver El País.

Les også: Stabilitet i boligmarkedet

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter