Boligprisene opp med 1,8 prosent

Publisert

Spanske boligpriser økte med 1,8 prosent i 2014. Det viser nye beregninger fra det nasjonale statistikkbyrået INE. Prisøkningen er beskjeden men oppfattes som del av en positiv utvikling med økt aktivitet i markedet. Det er første gang på seks år at prisene samlet sett går oppover. Forrige gang man registrerte prisøkning var i 2007.

Fra 2007 og frem til slutten av 2013 falt prisen på eiendom i Spania med over 40 prosent. Det er ikke ventet at man vil komme tilbake på toppnivået for syv år siden, fordi dette anses som en kunstig høyt nivå. Man regner imidlertid med at prisene vil fortsette å stige fremover. I følge analyser fra den spanske banken Bankinter vil prisene de neste to årene gå opp med til sammen rundt fem prosent.

Prisøkningen på 1,8 prosent i 2014 er et gjennomsnitt for hele landet og betyr at enkelte regioner fremdeles opplever prisnedgang, nærmere bestemt Asturias (-0,3 prosent), Extremadura (-0,7 prosent) og Navarra (-4,2 prosent). Regionene som for øyeblikket har den høyeste prisøkningen er Catalonia (2,2 prosent), Murcia (2,7 prosent), Comunidad Valenciana med Costa Blanca (2,8 prosent) og regionen Madrid (2,9 prosent).

Foto: Leilighetskompleks ved badestranden Playa del Puerto de la Cruz, Tenerife.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter