12.4 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Boligprisene i Spania sommeren 2020 – flat prisutvikling

Snittprisen i Spania er nå 1705 Euro pr kvadratmeter dette er 0,35% over hva prisen lå på ved utgangen av juli et år tilbake. I snitt ser man altså at prisoppgangen i siste halvår av 2019 nesten er borte etter flere måneder med svært redusert aktivitet i boligmarkedet.

Prisutviklingen denne sommeren er relativt flat i Spania. Det er lokale variasjoner med svak prisoppgang og svak prisnedgang.

Marginal pris-oppgang i Alicante-provinsen

I snitt kostet en en kvadratmeter i Alicante-provinsen 1681 Euro ved utgangen av juli, en måned før ved utgangen av juni var prisen 1680. Dette utgjør en prisoppgang på 0,11% siste måned for Alicante provinsen.

For Valencia-provinsen var prisen 1248 Euro ved utgangen av juni og 1260 ved utgangen av juli. En prisendring på +1%.

Opp 1.25% i Malaga-provinsen

I Malaga kostet en bolig 2362 Euro ved utgangen av juni pr kvadratmeter. En måned senere, ved utgangen av juli var prisen endret med +1.25% til 2392 Euro.

Kanariøyene

På Kanariøyene var snittprisen 1899 Euro pr kvadratmeter ved utgangen av juli. Ned 0.96% sammenliknet med en måned tidligere. Ved utgangen av juni var prisen 1918 Euro pr m2.

Data i denne artikkelen er basert på utropsprisen på boliger publiert på boligbortalen pisos.com.

En analyse fra megler-kjeden Tecnocasa konkluderte med at prisene gikk ned med 4.9% årets første tre måneder. Dette sammenlinket med samme perioden året før.

Ferieboligmarkedet – fasiten kommer etter sommeren

Når det gjelder markedet for ferieboliger blir data fra august viktig å se på. Dette året er det i hovedsak spanjolene som har reist til kysten av Middelhavet. Mange vil bruke denne tiden til å se på, eventuelt kjøpe den ferieboligen man lenge har vurdert å skaffe seg nære stranden.

Utlendinger vi kan trolig så øke sin aktivitet i markedet i takt med at dagens reise-restriksjoner og det image-problem Spania har fått i deler av Europa modereres.

Relaterte saker

- Advertisement -