25.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Boligprisene i Spania sommeren 2020 – flat prisutvikling

Snittprisen i Spania er nå 1705 Euro pr kvadratmeter dette er 0,35% over hva prisen lå på ved utgangen av juli et år tilbake. I snitt ser man altså at prisoppgangen i siste halvår av 2019 nesten er borte etter flere måneder med svært redusert aktivitet i boligmarkedet.

Prisutviklingen denne sommeren er relativt flat i Spania. Det er lokale variasjoner med svak prisoppgang og svak prisnedgang.

Marginal pris-oppgang i Alicante-provinsen

I snitt kostet en en kvadratmeter i Alicante-provinsen 1681 Euro ved utgangen av juli, en måned før ved utgangen av juni var prisen 1680. Dette utgjør en prisoppgang på 0,11% siste måned for Alicante provinsen.

For Valencia-provinsen var prisen 1248 Euro ved utgangen av juni og 1260 ved utgangen av juli. En prisendring på +1%.

Opp 1.25% i Malaga-provinsen

I Malaga kostet en bolig 2362 Euro ved utgangen av juni pr kvadratmeter. En måned senere, ved utgangen av juli var prisen endret med +1.25% til 2392 Euro.

Kanariøyene

På Kanariøyene var snittprisen 1899 Euro pr kvadratmeter ved utgangen av juli. Ned 0.96% sammenliknet med en måned tidligere. Ved utgangen av juni var prisen 1918 Euro pr m2.

Data i denne artikkelen er basert på utropsprisen på boliger publiert på boligbortalen pisos.com.

En analyse fra megler-kjeden Tecnocasa konkluderte med at prisene gikk ned med 4.9% årets første tre måneder. Dette sammenlinket med samme perioden året før.

Ferieboligmarkedet – fasiten kommer etter sommeren

Når det gjelder markedet for ferieboliger blir data fra august viktig å se på. Dette året er det i hovedsak spanjolene som har reist til kysten av Middelhavet. Mange vil bruke denne tiden til å se på, eventuelt kjøpe den ferieboligen man lenge har vurdert å skaffe seg nære stranden.

Utlendinger vi kan trolig så øke sin aktivitet i markedet i takt med at dagens reise-restriksjoner og det image-problem Spania har fått i deler av Europa modereres.

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring nå. Dette blir langvarig da skaden på det norske næringlivet har stor i og med at de fleste nordmenn har blitt værende “hjemme” denne sommeren.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Vise-statsminister «Fundamentalt å avskaffe monarkiet»

Leder av «Podemos» og Spanias vise-statsminister, Pablo Iglesias, sier det er en fundamental oppgave for partiet å avskaffe det spanske monarkiet og...

Spleiser på ny promenade for Altea

Den neste fasen i oppgraderingen av Alteas promenade mot sjøen blir et spleiselag mellom Miljøverndepartementet i Madrid (MITECO) og rådhuset i Altea.

Massetest: Ingen positive i Torrevieja

Som en del av en nasjonal massetest ble 1100 personer testet i Torrevieja onsdag 16. september. Ingen testet positive for Corona-viruset.

Covit-smitte på Costa del Sol (Oppdatert 19. september) – Tredobling i Nerja

Siste smittetall viser stabile smitte-tall for Fuengirola og nedgang tallene for i Marbella. Nerja har sett en tredobling i antallet som har...

Relaterte saker

Hus-okkupantene skal ut – Innenriks-departementet lager ny politi-instruks

Spanias innenriks-minister Fernando Grande-Marlaska bekrefter at hans departement nå er i sluttfasen med formuleringen av en ny politi-innstruks. Det ferdige dokumentet vil...

Svenskene kjøper Idealista

Det er det svenske fondet EQT som kjøper eiendoms-portalen for 1,3 milliarder Euro. Dette er den høyste summen man...

1000 boliger under 75.000 Euro

Opptil 50% rabatt på bank-boliger. Det er den gamle sparebanken Cajamar som sammen med eiendoms-giganten Haya nå har en kampanje hvor 3.700...

Husokkupanter kan kastes ut umiddelbart

I Valencia-provinsen har man nå et nytt våpen i kampen mot hus-okkupanter, man kaller det "ekspress-utkastning". På den andre siden finnes "retten...

Tilsyn og nøkkelhold av ferieboliger i Spania

Vekstbransjen i Corona-tider: Nå vil alle ha ettersyn av ferieboligen og nøkkelhold Mens nordmenn flest forblir i Norge i...

Nå vil alle ha nøkkelhold og ettersyn av ferieboligen

- Viktig at hagen ser bebodd og stelt ut, også når feriehuset står tomt. Ingvild, fra Ringsaker gir Spaniapostens...

Boligprisene i Spania forholder seg relativt stabile

Snittprisen på bolig i Spania forhold seg relativt uendret i august måned, med en svak oppgang sammenliknet med juli måned.

Regjeringen har forkjøpsrett på boliger

Den 12. juni trådte lov av 6/2020 i kraft. Den gir den regionale administrasjonen, Communidad Valenciana, forkjøpsrett på boliger fra tvangsauksjon i...

Leieprisene i Spania er på vei ned

Kostnaden for å leie bil bolig i Spania er sakte på vei nedover på grunn av Corona-viruset. Landsgjennomsnittet gikk...

Her koster feriebolig i Spania mest

Spanias dyreste sted å ha feriebolig er på Balearene. En bolig på den relativt lille øya Formentera koster i snitt 7.636 Euro...
- Advertisement -