Boligprisene har passert nivået fra 2007 før finanskrisen

Publisert

I 30 av Spanias provinser er boligprisene nå høyere enn hva de var ved forrige topp. Prisene i Spania har til nå vært på sitt høyeste i 2007. Mange års prisvekst raste sammen i det finanskrisen, som startet i USA, også fikk store konsekvenser i Spania.

Finanskrisen og boligmarkedet i Spania

I etterkant av krisen ble spanske banker mer konservative med tanke på utlån. Spekulanter gikk i stor grad ut av markedet. Og kjøperne ble mer selektive og beviste. Man så også at folk i etterkant av prisfallet krisen førte med seg valgte større og nyere boliger. Myndighetene gjorde en rekke reformer ment å gjøre boligmarkedet tryggere. Blant dem en ny lov om lån til bolig.

Frem til nå har prisene stort sett fortsatt ligget under dette toppnivået, men ikke lenger.

I snitt har prisen på en bolig i Spania steget med 38,4% disse 15 årene etter krisen som endret boligmarkedet i Spania.

Prisutvikling fra 2007 til 2022

Alicante +46,8%

Malaga + 49,8%

Balearene +108,2%

Murcia +11,3%

Barcelona +9,1%

Valencia +7,5%

Covid-effekten fortsetter

To år har passert slutten på hjemme-karantene for spanjolene. Likevel er effekten dette hadde på folk merkbare i boligmarkedet fortsatt. Spesielt ser man at etterspørselen av eneboliger har økt. I perioden januar til mai har man omsatt 70.402 eneboliger i Spania. Dette er 12% over samme periode i 2021 og det høyeste antall solgte eneboliger siden boomen som sluttet i 2007.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter