Boligprisene har økt med 4,8 prosent

Publisert

Spanske boligpriser har fra januar til oktober i år økt med 4,8 prosent, sammenliknet med samme tid i fjor. Gjennomsnittet trekkes opp av markedet i storbyer som Barcelona og Madrid. Prisøkningen er også høyere for øygruppene Balearene og Kanariøyene.                                                                                                                                                                                                          

Den årlig økningen på 4,8 prosent gjelder til og med oktober. Dersom man tar for seg oktober alene (sammenliknet med oktober i fjor) er prisveksten på 4,3 prosent.

Det er det spanske takseringsbyrået Tinsa som kommer med de nye tallene. Byrået viser også til at utlånsvirksomheten har gått noe ned i Catalonia i oktober.

Økonomisk usikkerhet knyttet til konflikten om uavhengighet kan ha påvirket både tilbud og etterspørsel i regionen. I følge uttalelser fra eksperter i Tinsas er det imidlertid for tidlig å si hvorvidt den reduserte låneaktiviteten vil få en negativ innvirkning på prisene på markedet.

Prisøkningen i storbyene i Spania har fått enkelte til å snakke om nye lokale boligbobler i markedet. Kredittratingbyrået Fitch Ratings uttalte i oktober at prisene var kunstig høye i både Madrid og Barcelona. Det ble vist til tall for tredje kvartal som vitnet om en årlig prisstigning på mellom 15 og 35 prosent i enkelte strøk.

Les også: Flere solgte boliger og høyere priser 2018

I slutten av 2007, før sammenbruddet i boligmarkedet, lå boligprisene i Spania på sitt foreløpig høyeste. I 2014 nådde markedet bunn. Prisene hadde da falt med rundt 45 prosent i gjennomsnitt (Angivelig er Spania det landet i verden som opplevde størst prisfall på eiendom etter finanskrisen). I følge Tinsas beregninger er prisforskjellen siden 2007 nå redusert til 38,4 prosent.

Les også: Moderat prisvekst på bolig i Spania

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter