Boligmarkedet skal over i en “ny fase”

Publisert

Bransje-eksperter forventer en nedkjøling av det spanske boligmarkedet. Innen seks måneder er denne “syklusen” over. Allerede innen årets utgang mener mange dagens økonomiske usikkerheter vil slå ut på boligmarkedet. Inflasjon, høyere renter samt husholdningenes høyere kostnader til energi vil dempe folks appetitt på nye boliger.

I snitt gikk prisen på en bolig i Spania opp med 0.9% i årets tredje kvartal. Dette i følge data fra eiendomsportalen Idealista. Data er fokusert på selgeres utropspris. Samme datasett viser at prisene i både Andalucia (Costa del Sol) og Valencia-regionen (Costa Blanca) steg med over 2% i samme perioden. Altså godt over landsgjennomsnittet. Begge regionene har store deler av det spanske markedet for ferieboliger.

Fond som lenge har investert store mengder eiendom i Spania forventer at prisene i begynnelsen av 2023 er lavere enn akkurat nå.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter