Boligmarkedet i Spania i kjølvann av Covid-19

Publisert

Det skredet av boligkjøpere man har sett på Costa Blanca i kjølvannet av pandemien har drevet prisene oppover. Men det har vært store regionale forskjeller. I snitt koster en bolig i Alicante-provinsen nå 1.411 Euro, høyeste pris siden 2010 og opp 5.3% fra samme perioden året før. Siden 2019 er snittprisen nå 8% høyere.

I tre av regionens kommuner er snittprisen langt høyere over 2.000 Euro, Calpe, Benidorm og Javea. I innlandet ser man at trenden går motsatt vei med fortsatt fallende priser i takt med fraflytting og mangel på sysselsetning. I Alcoy er snittprisen 664.3 Euro pr m2.

Størst prisstigning i Alicante og Javea

Prisstigningen i provins-hovedstaden Alicante har vært på 20.6%. Dette er langt høyere enn snittet i regionen (8.1%). Men størst økning har man sett i Javea helt nord på Costa Blanca. Kommunen har lenge vært populær blant briter, tyskere m.m. Her har prisene steget med 37.6% sammenliknet med året før. Javea har en stor andel eneboliger, boligtypen som har steget mest i pris etter at Covid-19 endret hvordan mange ønsket å tilbringe tid med familie og venner.

Boligprisene i Torrevieja

I Torrevieja steg snittprisen fra 1274 Euro pr kvadratmeter i 2019 til 1362 Euro nå mot slutten av 2022. Dette er en økning på +6,9%. For utlendinger og spanjoler fra innlandet og Nord-Spania oppleves boligprisene i Torrevieja fortsatt som “rimelige”. Prisene på nybygg har dog steget mer enn prisene på brukte boliger.

I Orihuela er snittprisen nå på 1351 Euro opp 9.3% siden 2019.

Torrevieja og nabokommunen Orihuela utmerker seg med et godt tilbud av boliger for “middelklassen” sammenliknet med boliger steder som Altea og Javea hvor prisnivået er langt høyere og tilbudet langt mindre.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter