Boligmarkedet i 2024: Mer stabile priser fortsatt hett leiemarked

Publisert

Den post-pandemiske “boomen” er over. I 2024 forventes et mer normalt boligmarked i Spania. Det er konklusjonen til et panel av eksperter på det spanske boligmarkedet som er intervjuet av det spanske næringslivsmagasinet Expansión.

Sammenlignet med den forrige boomen for 15 år siden vil det denne gangen ikke få alvorlige konsekvenser for økonomien.

Boligprisene generelt i Spania vil vokse med beskjedne 1,6 prosent i 2024, og det forventes rundt 530 000 boligkjøp, en nedgang på syv prosent.

En sterk etterspørsel etter utleieboliger gjør at leieprisene forventes å stige med 4,3 prosent. Årsaken er en ubalanse mellom tilbud og etterspørsel.

Den ledende boliglånsrenten, Euribor, opplevde i desember det største fallet på 14 år. Men det er ingen tegn til lavere boliglånsrenter, noe som kunne satt fart i boligmarkedet, ettersom Euribor-renten fortsatt er høy på årsbasis.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter