10.1 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Boligmarkedet: Bruktboliger vil slite mest

I Alicante-provinsen spår man at kryper snittprisen pr m2 ned under 1200 Euro pr m2 i snitt i følge taksering-selskapet Euroval. I dag ligger snittprisen pr m2 på 1315 Euro. De sier man må tilbake til 2012 for å se samme tall.

Det er markedet for bruktbolig som vil merke effekten av arbeidsledighet i etterkant av Corona-krisen hardest. Provinsen er i stor grad avhengig av turisme, sektoren som er mest skadet av Corona-tiltakene. Dermed blir også økningen i arbeidsledigheten i Alicante større enn resten av Spania.

Markedet for nybolig vil klare seg bedre, det er begrenset tilbud av nye boliger og mye av det som bygges er allerede solgt. I tillegg er det slik at de som kjøper nye boliger i Alicante-provinsen har generelt bedre økonomi og store deler av det som bygges nytt er rettet mot markedet for ferieboliger.

I følge Euroval, som er Spanias sjette største taksering-selskap, vil man i Valencia-regionen se en nedgang på 11% i snitt. Dette er mer enn landssnittet på -5% i følge analysen til Euroval.

Relaterte saker

- Advertisement -