Boligen din får ny likningsverdi

Publisert

Neste år bør ligningsverdiene på boliger i nesten 1.700 kommuner oppjusteres. Det anbefaler den spanske finansministeren Cristobal Montoro (PP).


Neste år bør ligningsverdiene på boliger i nesten 1.700 kommuner oppjusteres. Det anbefaler den spanske finansministeren Cristobal Montoro (PP).

Den foreslåtte oppjusteringen ligger allerede inne i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015 og påvirker mer enn 7,4 millioner eiendommer over hele Spania.

Likningsverdien på boliger brukes til å utregne blant annet eiendomsskatt (IBI), som er en av bærebjelkene i finansiering av kommunene.

I Alicante-provinsen vil regjeringens forslag i snitt øke likningsverdien på boliger med 10 prosent i 2015.

Oppjusteringen vil påvirke 58 kommuner i provinsen, hvor likningsverdien på boliger vil øke et sted mellom 0,6 prosent og 13 prosent.

På landsbasis vil kun 208 kommuner få redusert ligningsverdi på sine eiendommer. Fra Finansdepartementet sin side gjøres det imidlertid klart at nettoeffekten av endringene i likningsverdien er nøytral.

Det gjeldende lovverket påkrever kommunene å velge mellom å innføre de nye reglene for fastsettelse av ligningsverdi eller å akseptere den generelle økningen i likningsverdi som ble vedtatt av statsminister Mariano Rajoys regjering ved starten av inneværende parlamentperiode.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter