Bolig-turisme og ferieboliger blir nøkkelen for Valencia-regionen og Costa Blanca

Publisert

Under halvparten av turistene som reiser til Valencia-regionen bor på hotell. Det er eide eller leide-ferieboliger folk vil ha. Nå skal ferieboliger bli mer sentralt når Costa Blanca ser fremover til en turistsektor «etter Corona-viruset».

Alicante-provinsen og Valencia-regionen setter «bolig-turisme» mer sentralt nå som man ser fremover og studerer hvordan man best kan legge til rette for en ny økonomisk opptur. Turisme har lenge stått sentralt i økonomien langs Valencia-kysten. Men det er boliger man vil satse på, ikke tradisjonell turisme med tilhørende hoteller. Når folk igjen skal på ferie har tradisjonelle hoteller flere bakdeler. Buffet tre ganger i døgnet og hundrevis av fremmede som deler arealer og basseng er problematisk fra et helse-perspektiv. Eide og leide privat-boliger er langt tryggere alternativer og nå viser data at de som bor privat legger igjen mer penger.

Offentlig-privat samarbede

Regionale turistmyndigheter, Agencia Valenciana del Turismo og utbyggernes organisasjon, Asociación Provincial de Promotores de Alicante (Provia) er noen av de som jobber med dette som formål.

Formålet med møter og konferanser mellom representanter og det offentlige er å bedre se hvordan residensiell turisme kan bli en enda større del av en nå skadeskutt turist-sektor.

Mest å tjene på turister som bor i egne boliger

55% av de 9.5 millioner turistene som reiste til Valencia-regionen bodde i en privatbolig under oppholdet. De som bor privat bruker mer penger i regionen. 59% av de 9,6 milliarder Euro som turistene legger igjen her kommer fra de som bor i en privatbolig. Valencia regionen er leder i dette segmentet av markedet i Spania. 32% av de som krysset grensen inn til Spania for å for å bo privat hadde regionen som destinasjon. Av denne tredjedelen skulle 79,3% til den delen av Valencia regionen man kaller Costa Blanca (I hovedsak kysten av Alicante-provinsen).

De som bor i egne boliger bruker rundt 107 Euro i døgnet når det er på ferie. I snitt blir de værende 12 dager. De som bor hos venner eller familie legger “bare” igjen 64 til 82 Euro i døgnet. De som eier som egen feriebolig er her i snitt 18.5 dager av gangen, og flesteparten av besøkene gjør de som eier utenfor selve sommersesongen. Dette gjør at de som eier sine egne boliger er med på å gjøre Costa Blancas økonomi mindre sesong-avhengig.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter