Bolig: Raskere prisstigning enn før

Publisert

Spanske boligpriser har gått jevnt oppover de siste tre årene. I andre halvdel av 2017 og begynnelsen av 2018 har man imidlertid sett tendens til raskere prisstigning enn før. Foreningen for taksering i Spania viser til en økning på 4,3 prosent fra april i fjor til april i år, nærmere to prosent mer enn året før. Eiendomskonsulenten Engel & Völkers spår at utviklingen vil fortsette i samme retning fremover, med en prisøkning på hele 10 prosent i 2018.

I følge tall fra den spanske foreningen for taksering (Sociedad de Tasación) har gjennomsnittsprisen på boliger i Spania økt med 4,3 prosent fra april i fjor til april i år. Det er nærmere to prosent mer enn fra april 2015 til april 2016 da økningen var på 2,5 prosent. Kvadratmeterprisen har de siste to årene økt med rundt 100 euro (fra 1.433 til 1.532 euro).  Av denne økningen tilhører 63 euro fjoråret.

Samtidig har eiendomskonsulenten Engel & Völkers kommet med en rapport der de spår at prisene i løpet av 2018 vil stige med 10 prosent og at salget av boliger vil gå opp med 20 prosent. Selskapet begrunner veksten med at sysselsettingen i Spania stadig øker, noe som har gitt flere familier mer penger mellom hendene. I tillegg sitter boliglånene løsere i spanske banker og er rimeligere å finansiere enn før. Konklusjonen er at mange familier som i dag leier vil søke ut på markedet for å kjøpe bolig. I følge beregningene til det spanske utviklingsdepartement Ministerio de Fomento offentliggjort tidligere i år, økte boligprisene i fjor med 3,1 prosent.

Les også: Boligprisene opp 3,1 prosent i 2017

Les også: Boligsalget i Spania fortsetter å øke 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter