Bolig: Dyrere å kjøpe nytt i Spania

Publisert

Å kjøpe ny bolig i Spania blir stadig dyrere. Det skriver avisen El País. Etter andre kvartal i år hadde prisene i gjennomsnitt økt med 8,4 prosent på ett år. Årsaken skal være at etterspørselen etter nye boliger i enkelte byer som Barcelona og Madrid for øyeblikket er større en tilbudet. Prisen på bruktboliger har også økt i samme periode, men mer moderat med 3,2 prosent.

I følge det spanske statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE) er prisstigningen på 8,4 prosent den største siden slutten av 2007 (før finanskrisen og sammenbruddet i markedet). Noe av grunnen til at prisene på nye boliger stiger skyldes markedene i enkelte byer som Madrid og Barcelona. Der skal etterspørselen etter nytt for øyeblikket være større en tilbudet, noe som presser prisene oppover.

Det samme er ikke tilfelle for bruktboliger. Riktignok har prisene økt også her, men mer moderat med 3,2 prosent (6,4 prosent etter første kvartal).

Les også: Storbank spår økte boligpriser

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter