Blir lettere for felleseiet å nekte ferieutleie

Publisert

Spanias minister for turisme,  Isabel Oliver, søker nå støtte blant regionale myndigheter for å endre loven om felleseie slik det blir enklere å nekte naboer å leie ut på korttid til turister.

Ley de Propiedad Horizontal er loven som regulerer bruken av leiligheter, rekkehus og villaer som deler felles elementer, altså felleseiet som kan kaller dette på norsk. Dagens regelverk krever at man enstemmig stemmer for å forby ferieutleie i et boliganlegg.

Får ministeren som hun vil ha det endres dette til tre fjerdedeler. Ferieleie vil altså aldri kunne forbys så lenge 1/4 av naboene er for dette.

I takt med at flere og flere leier ut korttid til turister i Spania øker også stemmene i mot dette da turister ofte kan skape mye sjenanse for fastboende som har andre døgnrytmer og bruker felles elementer som svømmebasseng osv på helt andre måter enn fastboende.

Hvordan fungerer Fellesvel og sameie i Spania ? – La comunidad de vecinos

Får ikke leie ut leiligheten til turister

Økende etterspørsel etter ferieleie

Naboer plages av turist-utleie

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter