Billigste ferieboligene leier du i Torrevieja

Publisert

Prisnivået for leie av leiligheter i feriemånedene juli og august ligger på rundt 360 euro i uken i Torrevieja. Den populære feriebyen er blant de billigste i Spania til tross for økende leiepriser i Torrevieja. I gjennomsnitt ligger prisene for kortidsutleie på Costa Blanca på rundt 500 euro i uken for 70 kvadratmeter. Høyest er leien i Benidorm, med over 1.000 euro i uken. Prisnivået har gått opp siden i fjor, men bremses i følge ekspertene av et omfattende svart marked og økt konkurranse fra andre ferieland.

Prisen på kortidsutleie på Costa Blanca har i gjennomsnitt gått opp med rundt 3 prosent fra i fjor. Det skriver avisen Información basert på tall fra takseringsbyrået Tecnitasa. Prisstigningen kunne vært høyere, men bremses angivelig av et omfattende svart utleiemarked. Antallet uregistrerte private sengeplasser på Costa Blanca er anslått til rundt 400.000, mens antallet registrerte er på 120.000. I tillegg ser man at feriesteder i land nord i Afrika er tilbake på markedet, noe som gir økt konkurranse.

 

Benidorm dyrest

Likevel er det vekst i markedet på Costa Blanca. Prisen for leie av leiligheter i feriemånedene juli og august ligger i gjennomsnitt på 500 euro i uken for 70 kvadratmeter. De dyreste utleiestedene befinner seg langs stranden på steder som Benidorm og Playa Sant Juan i Alicante. Her finner man fort at prisnivået ligger på over 1.000 euro i uken.

Til sammenlikning er tilbudene man kan finne langs Playa de Los Locos i Torrevieja langt billigere, rundt 360 euro i uken.

Eneboliger og luksusleiligheter langs havet på steder som Sierra Helada i Benidorm, Campoamor og Cabo Roig i Orihuela når imidlertid helt andre priser, helt opp mot 2.000 euro i uken. Prisene avhenger av nærhet til havet og hvor godt utstyrt boligen er.

 

Costa Blanca billigere enn andre steder

For Costa Blanca sett under ett er prisene for kortidsutleie lavere enn mange andre steder i Spania. Costa Brava nord i Spania og øygruppen Balearene ligger i gjennomsnitt 300 prosent over Torrevieja i pris. Sistnevnte by er blant de billigste i Spania.

Dyrest er leiligheter i Puerto Banús i Marbella, på øya Ibiza på Balearene og øya Toja i Galicia. Her ligger prisene i følge Tecnitasa på mellom 1.700 og 2.100 euro. Gjennomsnittet for hele Spania i juli og august er på 750 euro i uken, 250 euro mer enn på Costa Blanca.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter