Bekrefter stabilisering av boligmarkedet i Spania

Publisert

Stabilitet er stikkordet i de siste analysene av det spanske boligmarkedet. I følge ekspertene er det nå helt slutt på prisnedgangen. Tall fra det spanske takseringsfirmaet Tinsa for januar viser en forsiktig prisstigning på 1,1 prosent sammenliknet med samme måned i fjor. Verdien på boliger går beskjedent opp i alle regioner med de tydeligste utslagene i regionshovedstedene og i større byer. Balearene og Kanariøyene utmerker seg med den største prisstigningen på 3,2 prosent, mens Costa Blanca og Middelhavskysten hadde en prisøkning på rundt 1 prosent.

Salg av boliger i Spania gikk i 2015 opp med 11 prosent, den største økningen på åtte år. For første gang siden sammenbruddet i markedet ser man nå også en økning i etterspørselen etter nye boligprosjekter. I følge tall fra spanske myndigheter økte antallet byggesøknader med 20 prosent i fjor, en utvikling som er ventet å fortsette i 2016. I følge undersøkelser gjennomført av eiendomsaktøren CBRE España tilsier forventninger i bransjen at det i løpet av året vil bli bygget mellom 100.000 og 175.000 nye boliger i Spania.

Les også: Hvordan blir boligmarkedet i 2016?

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter