Året boligmarkedet stabiliserte seg

Publisert

2015 kommer til å bli husket som året da det spanske boligmarkedet stabiliserte seg. Det mener eiendomsaktøren Anida, tilhørende den baskiske storbanken BBVA. I løpet av året som har gått har man sett at det selges stadig flere boliger, at det igjen investeres i nye eiendomsprosjekter og at den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen går oppoverr. I tillegg har spanske banker igjen begynt å gi boliglån til sine kunder. Skal man tro Anida BBVAs analyse er vi imidlertid ikke vitne til begynnelsen på en ny boligboble, men en sunnere og mer forsiktig utvikling.

Salg av eiendom i Spania har det siste året økt betraktelig. I rapporten fra Anida og Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) refereres det til tall fra august i år som viste en årlig økning på 9,5 prosent, en tendens som har fortsatt i høstmånedene. Markedet for brukte boliger har vært i vekst de siste ett til to årene. I 2015 har man også sett at etterspørselen etter nye boliger er tilbake. BBVA opplever selv vekst innen utvikling av nye prosjekter, investeringer de vil fortsette med i 2016.

At markedet nå er i vekst igjen, har fått enkelte til å frykte en ny boligboble. Den bekymringen deles ikke av Anida BBVA. At salg, priser og antall nye boliglån nå går oppover, er ikke det samme som at markedet er i oppheting. «Den nye trenden i sektoren er åpenbar» sier banken, men understreker at det er stabilitet som har «hovedrollen» i de «nye tidene».

Les også: Boligprisene opp med 1,9 prosent

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter