Antall husokkupanter og utkastelser går ned

Publisert

Hvert år okkuperes tusenvis av leiligheter og hus ulovlig i Spania. Den straffbare handlingen er “ulovlig inntrenging” eller innbrudd.

Ferske tall viser at antallet utkastelser og prosesser for okkuperte boliger er på vei ned.

Ferske tall som ble offentliggjort torsdag av General Council of the Judiciary (CGPJ) viser at antallet utkastelser på grunn av husleierestanser i fjor falt med 30,3 prosent til 26 659 saker. Dette er det laveste antallet siden 2013.

Samtidig gikk antall tilfeller av okkupasjoner ned med 18,8 prosent sammenlignet med 2022 til totalt 2261 tilfeller. Flest tilfeller ble registrert i Catalonia med 445, etterfulgt av Andalusia med 424, Valencia-regionen med 379 og Madrid med 215.

I forhold til innbyggertallet hadde Balearene flest tilfeller av husokkupasjon med 9,8 per 100 000 innbyggere, etterfulgt av Castilla-La Mancha og Valencia-regionen med 7,3 og Kanariøyene med 6,3.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter