Alicante: Byggebransjen tilbake i vekst

Publisert

Investeringer fra utlandet har gjort at bygge- og anleggsbransjen i Alicante-provinsen igjen ser ut til å være tilbake i vekst. I følge bransjeorganisasjonen Fecia er det gjenopprettet en rekke nye bedrifter og arbeidsplasser de siste fire månedene, noe som innebærer et løft sammenliknet med i fjor. Også Spania forøvrig opplever en svak oppgang innen konstruksjon, med en vekst i januar i år som var blant de høyeste innen EU. Samtidig påpekes det fra fagorganisasjonene at oppgangen er beskjeden sammenliknet med antallet jobber man har tapt innen denne sektoren de siste årene med nedgangstider.

Bransjeorganisasjonen Federación Provincial de la Construcción de Alicante (Fecia) kan vise til tall som tilsier at det på Costa Blanca og i resten av Alicante-provinsen de fire første månedene i år er opprettet 294 bedrifter og 1697 arbeidsplasser. Hovedårsaken til denne økningen skal være internasjonale investeringer. «Utenlandske investorer bidrar igjen med penger, og gjør de det uten å nøle» sier lederen for Fecia til nyhetsbyrået Europa Press. Samtidig foregår det en omstilling i bransjen fra bygging av nye boliger til mer vedlikehold og oppusning. En dreining vekk fra konstruksjon oppleves som helt nødvendig for sektoren som hadde en altfor stor satsing denne veien under byggeboomen fra slutten av 1990-tallet og frem til boligboblen for alvor sprakk i 2008.

Fra fagorganisasjonen UGT innrømmes det at man s langt i år har opplevd en viss bedring, spesielt innen rehabilitering og oppusning av gamle bygårder. Samtidig påpekes det at den økt sysselsettingen i provinsen kun utgjør en brøkdel av alle arbeidsplassene som er gått tapt de siste årene.

Likevel ser man nå en svak tendens til at det går oppover igjen for bygg- og anleggsbransjen. Tall fra EUs statistikkbyrå Eurostat viste at Spania var blant de fremste landene i unionen med vekst innen denne sektoren i januar i år. Tallene som ble sammenliknet med januar for to år siden viste en økning i omsetningen på 17,6 prosent, mens gjennomsnittet for EU i samme periode var på 8,8 prosent.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter