24% flere solgte boliger

Publisert

Salg av eiendom på Costa Blanca og i provinsen Alicante økte med over 24 prosent i årets første kvartal. Det viser nye tall fra departementet Ministerio de Fomento. Byen med størst økning er Torrevieja etterfulgt av Orihuela og provinshovedstaden Alicante. De absolutt fleste salgene gjelder bruktbolig. Utenlandske statsborgere står for mestepartene av kjøpene. Alicante er i tillegg den provinsen i Spania som for øyeblikket er mest populær blant utlendinger.

I løpet av årets tre første måneder ble det solgt mer enn 6.600 boliger i provinsen Alicante. Det betyr en økning 24,3 prosent sammenliknet med siste kvartal i fjor. Bare 773 av salgene gjelder nye boliger, resten er bruktbolig. Rundt 55 prosent av salget har gått til utenlandske kjøpere. Samtidig ser man at interessen for provinsen nå også øker blant spanjoler.

Byene på Costa Blanca som selger mest er Torrevieja med 927 overdragelser i årets tre første måneder. Deretter følger Alicante (829), Orihuela (809), Elche (331) og Benidorm (322).

Kommunen som har høyest antall salg når man ser på hele Spania er Madrid med 6957 transaksjoner, etterfulgt av Barcelona (2999), Sevilla (1366), Valencia (1252), Zaragoza (1177) og Torrevieja (927). Utenlandske kjøpere står for 16,8 prosent av det totale salget. Av provinsene som er mest populære blant utlendinger finner vi først Alicante (3191), så Málaga (1853), Barcelona (1150), Tenerife (1021) og Madrid (784).

Også dersom man tar for seg hele året viser statistikken en beskjeden økning i salget for Alicante-provinsen. Det gjelder derimot ikke for provinsene Valencia og Castellón der salget fra fra mars i fjor til mars i år har gått ned sammenliknet med året før. For hele regionen Comunidad Valenciana, de tre provinsene sett under ett, gikk salget for nevnte periode tilbake med 2,9 prosent. Det samme tallet for Spania viser en nedgang på 6,3 prosent.

Foto: Torrevieja på Costa Blanca, Wikimedia Commons 2011

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter