2.9% høyere priser på Costa Blanca

Publisert

Tall fra INE viser at boligprisene for Valencia regionen gikk opp med i underkant av 3% tredje kvartal i 2017. Prisen for nye boliger steg noe mer enn bruktboligene. 

Nybygg koster nå 3.8% mer enn samme kvartal et år tilbake. Sammenliknet med foregående semester er nye boliger koster nye boliger 1.8% mer. Dette er helt i tråd med tendenser man lenge har sett. Generelt lave priser gjør boligkjøpere mere kresne, og man betaler gjerne mer for høyere kvalitet (nye boliger) og bedre beliggenhet.

Prisoppgangen for Spania under ett var på 6.9% i samme perioden. Sammenliknet med toppåret 2007 ligger tallet omsatte boliger 29.7% lavere nå. Økningen i priser og volum henger sammen med forbedret økonomi i Spania og høyere sysselsetting. 

Derfor øyer prisen og aktiviteten mest i storbyene Madrid, Barcelona, Valencia og Bilbao og områdene rundt hvor jobbene er.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter