10 trender for utleie av ferieboliger i 2021

Publisert

Med et fall på antall reisende på 66% sammenliknet med 2019 (Frontur) har markedet for utleie av ferieboliger i Spania store utfordringer.

Dette er trendene for leiemarkedet for feriebolig i Spania for 2021:

  • Mange utleiere har allerede valgt å leie ut sine boliger på langtid fremfor å vente på turister som kanskje eller aldri kommer. Flere av disse leieavtalene løper ut i forkant av sommerferien 2021 da utleierne håper på en god sommersesong.

  • Foretrekker ferieboliger fremfor hoteller. Markedet for leie av feriebolig vil hente seg inn igjen raskere enn hotellene. Turistene vil i enda større grad velge å bo i en feriebolig fremfor et hotell hvor man må ta heisen med ukjente, dele frokost-buffet og bassengområder med et utall folk og i større grad ta hensyn til restriksjoner om avstand, munnbind etc. I sin egen feriebolig unngår man det meste av slike krav og problemer.

  • Bookinger kommer i siste liten. Stadig endrede restriksjoner for bevegelse og reise gjør at folk i enda større grad vil bestille sine reiser, reservere sine ferieboliger og leiebiler i siste liten. Dette er en lengre trend man har sette over mange når som bare forsterkes av Covid-19.

  • Ferieboliger på landet, turismo rural, blir mer populært. Folk verdsetter den ro og at det er langt færre folk enn strandområdene hvor massene alltid ønsker seg.

  • Spanjolene kommer før utlendingene. Det nasjonale markedet forventes å innhente seg langt raskere enn det internasjonale. At utlendingene vil være litt mer konservative med tanke på det å reise til Spania enn spanjolene selv gjør at de regioner hvor utlendingene utgjør største gruppen vil se en saktere «normalisering» av etterspørselen.

  • 60% av 600 spurte turoperatører og reise-agenter svarte at de forventer et marked som fungerer tilnærmet «normalt» i årets andre kvartal.

  • – Flere vil reise utenfor høyesesongen. For å unngå for mange folk forventer at man flere reisende vil legge sine ferier til utenfor høysesongen fremover.

  • Hjemmekontoret blir vanlig. Flere bedrifter og ansatte har sett nytten av å jobbe hjemmefra. Selv etter pandemien vil dette fortsette for mange, noe som betyr at man enklere kan tilbringe måneder i Spania mens man jobber.

  • Antallet internasjonale flyvninger forventes ikke å nå nivået for 2019 før i 2024.

  • Vil reise kortere, også etter pandemien forventer man at folk i en periode vil foretrekke reisemål nærmere deres bosteder.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter