1.524 nye boliger “på pause”

Publisert

Forbundet for utbyggere i Alicante-provinsen Provia estimerer at oppføringen av 1500 nye boliger nå har stoppet opp. Årsaken er kraftig stigende materialkostnader.

Pandemien har allerede sendt prisene opp på en rekke materialer. Russlands invasjon av Ukrania har sendt prisen på en rekke produkter enda høyere, blant dem oljeprisen som påvirker alle varer som trenger transport og energi for produksjon.

Håper prisene normaliseres i løpet av sommeren

Avhengig av hvordan prosjektet er finansiert og avtaler mellom konstruktør, utbygger og eventuell kjøper kan ikke drastisk økte materialkostnader nødvendigvis overføres til kjøper. Utbygger kan akseptere en mindre fortjeneste-margin men i mange tilfeller er denne såpass liten at det ikke er rom for disse økte kostnadene. Provia skriver i sin pressemelding at enkelte utbyggere nå studerer om det er mulig å kansellere allerede inngått avtaler om salg.

Produksjon av sement krever mye energi. Mange typer murstein har sement som råvare. Også prisen på jern og stål har gått opp, noe som betyr at jern for armering av bjelker etc er vesentlig høyere nå.

Spania har også vært plaget av strek blant transport-arbeidere, noe som igjen har forverret situasjonen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter