Ibizas rolige side med vannsport, solnedganger og historie

Publisert

Ibiza er kjent over hele verden for sin legendariske festkultur, men det finnes også en annen, roligere side av denne vakre øya for dem som ikke liker å gå på klubb – eller bare trenger en pause fra det.

En ferie på Ibiza gir umiddelbart assosiasjoner til folk som fester på øyas superklubber, danser på stranden og drikker i solnedgangen. Men tar man et skritt utenfor partyscenen, er det mye mer å oppdage.

Cueva de Can Marçà ligger i Port de Balansat, Puerto de San Miguel

“Vi er en liten øy i Middelhavet, men alle kjenner oss for “fiesta” og klubbing, men Ibiza er så mye mer enn det”, sier Vicente Marí Torres, president for Ibiza Island Council.

“Vi har fantastiske strender, fantastiske steder å besøke for å oppleve verdens beste solnedganger, vi har kultur som er anerkjent av UNESCO, vi har mat – og nå ønsker vi å tiltrekke oss flere sportsarrangementer.”

Ifølge Torres er Ibiza et perfekt sted å utøve idrett året rundt på grunn av de milde temperaturene og det gode været. “Vi kan ha mellom 7 og 9 måneder med aktivitet i stedet for bare 3 måneder i året”, sier han.

I 2023 ble det arrangert flere idrettskonkurranser på Ibiza, blant annet sykkel-, løpe-, ro- og seilregattaer og VM i triatlon. Neste år, i slutten av september, skal øya være vertskap for Professional Triathletes Organisation (PTO).

“Vi ønsker å markedsføre øya som et fantastisk sted å utøve idrett”, sier Torres. “Sport er en måte å oppdage Ibiza på, og etter en konkurranse kan du utforske hele øya, slappe av, gå på diskotek eller hva du måtte ønske.”

På Ibiza finnes det så å si alle typer vannsport, yoga på stranden, ridning, sykling og fotturer. Tilhengere av padel, en racketsport som har tatt verden – og spesielt Spania – med storm, finner mange spilleplasser på Ibiza.

Hva er den roligere siden av Ibiza?

Den nordlige delen av øya er roligere enn den sørvestlige, som er fokusert på klubber og barer.

JORDBRUK – Kontrasten til superklubbene er stor når man beveger seg inn på denne store øya.

“Hvis du vil være avslappet og oppslukt av naturen, bør du dra nordover”, sier Torres. “Hvis du vil ha verdens beste fest, drar du til den sørvestlige delen av øya.”

Sporene etter Ibizas lange og fascinerende historie finnes også over hele øya. Mange ulike sivilisasjoner har passert gjennom øya, og byen Ibiza har en over 2000 år gammel historie.

Torre des Savinar er byens mest berømte piratvakttårn, og det er vel verdt et besøk på grunn av sin historiske betydning. Ikke minst fordi det bare koster 3 euro.

Gå på oppdagelsesferd utenfor partyscenen

Når det gjelder utendørs- og sportsaktiviteter, er besøkende bortskjemt med valgmuligheter.

Med alt fra parasailing til snorkling og dykking, samt paddle boarding, kan turister oppdage skjønnheten i øyas uberørte farvann ved bokstavelig talt å dykke ned i det.

Som Torres nevner, har Ibiza noen av de mest spektakulære solnedgangene i verden. Kjente steder på øya hvor man kan se solen gå ned er Cafe Mambos og Cafe del Mar, som ligger rett ved stranden.

Popkultur- og filmelskere vil sette pris på Amante, en av verdens beste utendørskinoer, der man kan se film under stjernehimmelen, akkompagnert av den myke lyden av bølgene som slår mot stranden. Sjekk nettsiden for oppdaterte visninger.

Du må heller ikke gå glipp av et besøk i Ibizas gamleby, et befestet citadell med 2500 års historie, brosteinsbelagte gater og gamle, hvite steinhus.

Og du kan selvsagt også bare nyte strandlivet. Ibiza er kjent for sine lange soldager, så de som ønsker å slappe av ved sjøen, kan gjøre det i de roligere delene av øya.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter