Wall Street Journal fremhever bodega fra Alfaz del Pi

Publisert

Den prestisjetunge amerikanske avisen The Wall Street Journal har viet en omfattende artikkel til gjenoppdagelsen av gamle teknikker fra produksjonen av vin rundt Middelhavet. Avisen fremhever vinprodusenten Pepe Mendoza fra Alfaz del Pi som en av de internasjonale referansene innen bruk av amforaer til produksjon av vin.

Fra sin vingård Casa Agrícola, som ligger i regionen Marina Alta, har Mendoza revolusjonert måten vi forstår middelhavsviner på i følge The Wall Street Journal. Hans satsing på minimal inngripen, respekt for miljøet og gjenoppliving av lokale druesorter som Giró og Moscatel har gjort ham til en pioner innen naturlig og bærekraftig vinproduksjon.

Artikkelen i The Wall Street Journal fremhever hvordan Mendoza bruker leirgryter til å lagre vinene sine, en tusenårig teknikk som muliggjør naturlig mikrooksygenering og bevarer terroirens friskhet og autentisitet. Denne praksisen, inspirert av tradisjonelle metoder fra regioner som Georgia, har Mendoza tilpasset klimaet og jordsmonnet i Levanten, og oppnår viner med et unikt uttrykk for det middelhavske landskapet.

Pureza, den tørre muskatvinen laget i amforaer av Pepe Mendoza, har blitt en av de mest omtalte vinene blant spesialkritikere, og ble nylig kåret av Wine Enthusiast til en av de 10 beste muskatvinene i verden. Den aromatiske profilen, den salte friskheten og den middelhavske karakteren har erobret ganer over hele verden.

Med over 25 års erfaring er Pepe Mendoza fortsatt en referanse i den opprinnelsesbetegnelsen Alicante, og hans inkludering i The Wall Street Journal befester hans posisjon som en av de store innovatørene innen spansk vin.

I åtte år har vinmakeren fra Alfàs ledet sitt prosjekt, Bodega Pepe Mendoza Casa Agrícola, som ligger på Finca de Abargues, i Llíber i Alicante, i regionen Marina Alta. Etter et helt liv med å jobbe sammen med sin far og bror i vinprodusenten Enrique Mendoza i l’Alfàs, tok Pepe fatt på sitt personlige prosjekt med viner som på kort tid har erobret både forbrukere og vinbransjen. Ordføreren i l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, ønsket nok en gang å gratulere vinprodusenten fra l’Alfàs, som er en pioner i å bruke dyrkingsmetoder som søker harmoni med det naturlige miljøet, for hans strålende karriere og for å være en referanse og ambassadør for byen l’Alfàs.

Bodega Pepe Mendoza Casa Agrícola har rundt 27 hektar med vingårder med lokale druesorter, særlig Giró, gamle tørre jordstykker som er gjenvunnet for å produsere de beste vinene gjennom en naturlig prosess med minimal inngripen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter