Vingård fra Alfaz del Pi er Spanias mest miljøvennlige

Publisert

Vinmakeren Pepe Mendoza har sin vinbodega i Alfaz del Pi sammen med gården Finca de Abargues i Liber (Alicante). Han ble nettopp tildelt prisen for den mest bærekraftige vingården i Spania 2024.

Etter å ha jobbet sammen med sin far på vingården Enrique Mendoza i en mannsalder, har Pepe Mendoza nå startet sitt eget personlige prosjekt med viner som på kort tid har vunnet forbrukernes og vinbransjens gunst. Han ble nettopp tildelt prisen for den mest bærekraftige vingården i Spania 2024 på det velkjente årlige arrangementet Madrid Fusión, en utmerkelse som deles ut av merkevaren som fremmer landbruks- og matvaresektoren i Castilla y León Tierra de Sabor (Smakens land).

Mendoza er en pioner når det gjelder å ta i bruk dyrkingsmetoder som søker harmoni med det naturlige miljøet. Han har et engasjement for å finne tilbake til de gamle måtene å dyrke og lage vin på, på en mer bærekraftig måte og, som Pepe Mendoza selv sier, med lokale drue-varianter som trenger mindre vann.

Bodega Pepe Mendoza Casa Agrícola har rundt 27 hektar vinmarker med lokale druesorter fra området, spesielt Giró, og gamle, ubearbeidede parseller som har blitt gjenvunnet for å utvinne de beste vinene gjennom en naturlig prosess med minimal inngripen. En innsats som ble belønnet med prisen for den mest bærekraftige vingården i Spania 2024, noe som ikke bare fremhever kvaliteten på vinene, men også deres engasjement for bærekraftig og miljøvennlig vindyrking.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter