Villsvin avlivet i sentrum av Albir

Publisert

Kvelden 16. mai, fikk politiet i Alfaz del Pi melding om at et villsvin hadde blitt observert i elveleiet like ved stranden i Albir. Villsvinet var både redd og forvirret, og etter å ha vurdert situasjonen besluttet politiet å avlive dyret.

Villsvin avlivet i sentrum av Albir

Fredag 16.mai like før kl.23:00 fikk politiet i Alfaz del Pi melding om at et villsvin hadde blitt observert i elveleiet like ved stranden i Albir. Villsvinet var både redd og forvirret, og etter å ha vurdert situasjonen nøye besluttet politiet å avlive dyret.

Villsvinet hadde forvillet seg ned til sentrum av Albir via La Rambla, som er det tørre elveleiet som ved regnvær fører vannet ned fra de nærliggende fjellene og ut i havet ved den kjente badestranden i Albir, sier Bente Fossum Silsand til Spaniaposten.

Hun var en av naboene som observerte dyret, en velvoksen hunn i elveleiet utenfor Bulevard de los Musicos nr. 8 midt i Albir sentrum.

Det bor mange mennesker her og mange lufter hundene sine akkurat der hvor dyret ble skutt. Villsvinet må sannsynligvis ha fulgt elveleiet helt oppe fra fjellene ved Puig Campana, og da er det små muligheter for dyret å komme ut av elveleiet før ved elveoset midt i den fineste badeplassen i Albir-bukten. Hun var sikkert på leting etter både vann og mat, forteller Bente Fossum Silsand.

Albir – sol, badestrender, majestetiske fjell og villsvin (?)

Albir har lenge vært et ettertraktet bade- og vintersted for solhungrige nordmenn og Europas jetsettere. Selv om Albir i dag er mest kjent for sine flotte strender, romerske ruiner, naturparken Serra Gelada, og fantastiske fjell kan altså byen nå også skryte av villsvin.

-Etter min mening kunne politiet godt ha skutt suggen med bedøvelsespiler og brakt henne tilbake til naturen, men når dette altså ikke ble gjort håper jeg i det minste at noen fikk seg en god biff, ler Bente Fossum Silsand.

Det er veldig mange villsvin i Guadalest-området, og det er også vanlig å se villsvin i naturparken Serra Gelada. Villsvin er normalt ikke aggressive, men man bør utvise forsiktighet dersom man kommer ut for sugger med små unger.

 

  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter