8.2 C
Alicante
30.4 C
Málaga
15.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Ville hindre rullestolbruker å stemme

PPs toppkandidat og ordførerkandidat i Alfaz del Pi prøvde i løpet av valgdagen å hindre en norsk rullestolbruker å stemme. Maite Huerta (PP) nektet kvinnen å legge konvolutten med stemmen oppi urnen fordi hun mente hun som puffet rullestolen hadde tatt på konvolutten.

– Ikke stem, ikke stem, ikke stem, hun har tatt på den, ropte PPs ordfører kandidat i Alfaz del Pi gjentatte ganger og krevde at den norske kvinnen ikke skulle få stemme. Hele opptrinnet ble filmet fra en mobiltelefon og er nå lagt ut på Youtube.

På videoen ser man hvordan kvinnen i rullestol ber assistenten, Gunilla Herrera Noren, bekrefte om valglisten korresponderer med hennes ønske.

Valglokalets leder som hadde sett det hele svarte til PPs noe hissige ordførerkandidat at assistenten ikke en gang hadde tatt ut noe papir av konvolutten eller noe annet. Hvorpå Maite Huerta (PP) svarte at «hun har tatt på konvolutten».

– Skal vi be en rullestolbruker selv stå opp for å hente en ny konvolutt?

Ordførerkandidaten mente den funksjonshemmede selv måtte hente ny konvolutt noe som også den norske kvinnen gjorde for å kunne avsi sin stemme ved lokalvalget.

Det var et komplott fra PSOE

En talsmann for Partido Popular i Alfaz del Pi sier det hele var et komplott fra PSOEs side. Komplottet var godt forbedret med en kameramann fra TV-Alfas til stede og PSOEs egen representant med en vest fra «Proteccion civil» på seg som kamuflasje. PPs talsmann skriver videre i pressemeldingen at PSOE på denne måten ville «manipulere» funksjonshemmede i det de skal stemme.

PP beskylder PSOEs Gunilla Herrera Norén, for å ved flere anledninger ha forsøkt «manipulert» de funksjonshemmede hun skal ha assistert valgdagen.

Gunilla Herrera Noren sier til Spaniaposten at hun har assistert den norske kvinnen i halvannet år og at det var kvinnen som selv hadde bedt henne om hjelp valgdagen.

Maite Huerta (PP) tapte ved lokalvalget i Alfaz del Pi. Hennes Partido Popular fikk 29% av stemmene i byen mens PSOE fikk rent flertall med 51.3%.

– Når den norske damen ba meg å se etter at hun hadde gjort alt riktig, mistet PP-kandidaten kontrollen, som det tydelig kommer frem av på videoen, avslutter Gunilla Herrera Noren

Les også:

PP frem i lokalvalget

Åpent valg i Alfaz del Pi

Kuppet i Rojales

PP overtar makten i Altea?

Valgskandalen i Alfaz del Pi til Madrid

Bitter kamp & maktmisbruk i Torrevieja

Korrupsjon i Orihuela

Relaterte saker

- Advertisement -