Villajoyosa steriliserer villkatter

Publisert

Større kolonier av eierløse katter kan skape hygieniske utfordringer for både mennesker og dyr. Mange byer på Costa Blanca er kjent med problemet. I Villajoyosa går kommunen nå i gang med fanging og sterilisering av dyrene. Liknende tiltak er tidligere innført andre steder som Alfaz del Pi og Torrevieja. Initiativet anses som humant og er støttet med midler fra provinsadministrasjonen i Alicante.

Tiltaket for villkatter i Villajoyosa er det samme prosjektet som allerede er i gang i andre kommuner på Costa Blanca som Alfaz del Pi og Torrevieja. Målet er å få kontroll med villkattbestanden gjennom å fange, sterilisere og sette kattene fri igjen, Capturar-Esterilizar-Soltar (CES).

Samtidig med sterilisering innebærer CES-programmet en oppfølging av dyrene med med mat, drikke og tilsyn fra veterinær. Selv om kattene fratas muligheten for reproduksjon, anses programmet som humant ved at man bedrer kattenes levevilkår og unngår overbefolkning.

Rundt 9.100 euro skal være satt av til steriliseringen av villkattene i Villajoyosa. Litt under halvparten av beløpet kommer gjennom bevilgninger fra provinsadministrasjonen i Alicante, resten fra kommunen.


Ikke mat kattene!

Kommunen i Villajoyosa oppfordrer innbyggerne til ikke å mate villkatter. Kommunen og frivillige organisasjoner er allerede i gang med organisert mating og oppfølging av dyrene som skal sikre riktig ernæring og unngå at kattene blir et hygienisk problem der de holder til. Dersom man ønsker å hjelpe dyrene kan man kontakte kommunen eller de sivile organisasjonene som er med i CES-programmet.

Les også:

Massiv kastrering av katter i Torrevieja

Katteproblem i Alfaz del Pi 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter