Villa Giacomina restaureres og åpnes for publikum

Publisert

Praktbygget fra 1920 ble bygget av Alfonso Esquerdo og det er mye historie knyttet til eiendommen, inkludert en kobling til Norge. Rådhuset har tidligere annonsert at man vil restaurere tårnet på eiendommen. Dette i samarbeide med universitetet i Alicante.

Rådhuset sier nå at også det gamle palasset skal restaureres og det hele skal forbli til det offentliges nytte i ettertiden.

Under borgerkrigen ble området her okkupert av fascist-styrker fra Italia, som var sendt hit for å hjelpe General Franco. I ettertiden etablerte de en base her og det var disse militære som påførte eiendommen de første skadene. Deretter ble eiendommen forlatt på 60-tallet noe som førte til videre forfall.

Sanatorium, Playa Paradis

Eiendommen ligger på et område utenfor Villajoyosa tilhørende Alfonso Esquerdos onkel Dr. Esquerdo. Doktoren var psykolog og laget et “sanatorium” her ved Playa Paradis. Dr. Esquerdo var også leder for det republikanske partiet i Spania.

Tilknytning til Norge

Praktbygget fra 1920 har også en tilknytning til Norge. Det var til dette området, like syd for Villajoyosa, at det Norsk-Svenske sykehuset i Alcoy ble flyttet til etter at man ble bombet i Alcoy.

Sykehuset var del av hjelpen fra Norge og Sverige i det Spania gikk inn i borgerkrig. Motivet for skandinavene var å stoppe fasismens fremgang i Europa og Spania. Våren 1937 ble sykehuset en realitet i Alcoy med opptil 700 senger.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter