Vil stenge «La Nucía»

Publisert

Det tradisjonsrike supermarkedet La Nucía stenger dørene for godt. Det melder avisen Información. Butikken som ligger i La Nucía kommune har i mer enn tretti år betjent innbyggerne fra hele Marina Baixa, men skal ikke ha vært lønnsom de siste tre årene. Eierne skylder per dags dato de ansatt mer enn to måneder med lønn. I følge opplysningene kan butikken reddes, men da må eierne først bli enige om videre finansiering og drift.

Supermercado La Nucía skal på ett tidspunkt ha hatt hele 70 ansatte, over dobbelt så mange som i dag. I følge tillitsvalgte kunne butikken ha vært reddet, men uenighet innad i familien som eier selskapet skaper problemer. Dersom eierne hadde kommet sammen om finansieringen og skutt inn kapital kunne butikken igjen blitt en av de beste i provinsen slik den har vært de siste tretti årene, heter det i en uttalelse. De ansatte mener uenighet og dårlig ledelse er årsaken til at butikken nå må stenge.

La Nucía ble etablert av brødrene Enrique og Juan Bautista Mendoza Cortés på begynnelsen av 1980-tallet og var lenge en av de ledende matvarebutikkene i distriktet. Nedgangstider og økt konkurranse har imidlertid ført til tap av kunder. I følge bedriftens egne tall har antall besøk de siste årene falt med over hundre tusen fra 486.365 (i 2009) til 382.216 (i 2012). På samme tid skal personalet ha blitt redusert fra 62 til 49 personer. Butikken skal ha gått med tap siden 2010 og har i dag bare 31 ansatte.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter