Vil rydde opp i uteservering

Publisert

Altea kommune vil rydde opp i uteserveringen som ulovlig okkuperer deler av standpromenaden i byen. Saken ble også behandlet av det forrige byrådet, men uten at problemet ble løst. Før påske ble det gitt dispensasjon for ikke å ramme restaurantenes inntjening. Kommunen har imidlertid varslet at de vil stramme inn på reguleringen fremover og begrense antall stoler og bord som kan settes ut.

Uteserveringen langs strandpromenaden i Alta har lenge vært et problem. Stoler, bord, parasoller og restaurantplakater tar over plassen til fotgjengere og er i strid med reglene for bruk av det offentlige rom (Ordenanza de Ocupación de Espacio Público).

I tillegg er det et problem at den nye sykkelstien som ble laget i 2013 går tvers igjennom uteserveringen til flere av restaurantene. Dette har forårsaket farlig situasjoner for servitører og syklister, noe som tidligere har gjort at man har valgt å stenge sykkelstien på kvelden når pågangen ved restaurantene er størst.

Hvordan dette skal løses fremover er foreløpig uklart. Kommunen vil imidlertid forsøke å begrense den ulovlige okkuperingen av offentlige arealer som er tiltenkt fotgjengere og vil holde nye møter med restaurantnæringen for å komme frem til en løsning, skriver Información.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter