Vil løse opp for “spøkelsesbygg” i La Cala

Publisert

Like bak stranden i La Cala, mellom Benidorm og Villajoyosa, har lenge et halvferdig bygg på 53.000 kvadratmeter skjemmet området. Byggingen ble stoppet rundt 20 år tilbake da man oppdaget at det var oppført langt mer enn hva byggetillatelsen ga rom for.

Rådhuset velger å legalisere hotellbyggets arealbruk, til tross for at man har bygget langt mer enn hva byggetillatelsen og reguleringsplanen åpnet for. Dette gjør man ved å endre på reguleringsplanen for La Cala. Som “kompensasjon” for dette vil rådhuset ha to nærliggende tomter, som i dag eies av hotellet. Arealet rådhuset ønsker å overta er på rundt 22.000 kvadratmeter. I tillegg vil rådhuset i Villajoyosa ha 1.5 millioner Euro fra selskapet som kompensasjon for at man har gått utover rammene for den opprinnelige byggetillatelsen.

Hotel Kaktus i Albir gikk noen år tilbake gjennom samme prosessen etter å ha bygget for mye. Dette ble “løst” med at man stengte av den delen av hotellet som vender bort fra stranden.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter