Vil ha raskere og bedre tog til Altea

Publisert

Toget fra Benidorm til Altea burde vært raskere og bedre enn det er i dag. Det mener representanter fra Benidorm kommune. I anledning togets 100-års jubileum foreslås det at arbeidet med å gjøre strekningen om til en permanent del av trikkesystemet TRAM Metropolitano Alicante gjenopptas. I dag må man fremdeles bytte fra trikk til tog i Benidorm for å komme videre til Altea, noe som både er tidkrevende og lite praktisk for de reisende. I tillegg blir det foreslått at man lager doble spor hele veien mellom Alicante og Altea, noe som muliggjør flere avganger.

Togforbindelsen mellom Alicante og Altea ble åpnet den 28. oktober 1914. I anledning togets 100-års jubileum foreslår kommunerepresentant Juan Ángel Ferrer fra Benidorm at regionale myndigheter i større grad prioriterer arbeidet med å oppgradere linjen. Planen om å gjøre strekningen mellom Benidorm og Altea om til en permanent del av trikkesystemet TRAM Metropolitano Alicante bør i følge Ferrer gjenopptas. I dag når trikken frem til Benidorm, mens resten av strekket videre til Albir, Altea, Calpe og Dénia kjøres med dieseldrevne tog. Foruten å bli et raskere og bedre kollektivtilbud vil utskiftingen av de gamle togene også innebære en mer miljøvennlig transport mener Ferrer. Forslaget inneholder også en forespørsel om doble spor fra Alicante til Altea, noe som vil muliggjøre flere avganger, skriver avisen Información.

Arbeidet med en strømførende trikkelinje mellom Benidorm og Altea skal være påbegynt men er senere lagt på is grunnet innsparinger hos regionsadministrasjonen i Valencia. Flere utbedringer er gjort på strekningen, men videreføringen av trikk linje 1 fra Alicante lar vente på seg. På lang sikt (frem til 2020) skal det være planer om å bruke rundt 43 millioner euro på reparasjon og fornyelse av linjen fra Benidorm til Dénia.

Les også: http://spaniaposten.no/toget-til-altea-100-ar

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter