Vil bygge ut i Sierra de Bernia

Publisert

Callosa d’en Sarrià presser igjen på for å bygge ut i naturområdet Sierra de Bernia nord på Costa Blanca. Kommunen har i flere år hatt planer om å bygge rundt tusen nye boliger, et hotell og to golfbaner i den såkalte Anibits-Margequivir-sektoren. Planene er imidlertid blitt stoppet i retten etter søksmål fra naturvernorganisasjoner. Nå er kommunen igjen på offensiven og vil ha bygda med seg på å søke regionale myndigheter i Valencia om byggetillatelse.

Callosa d’en Sarrià argumenterer for at prosjektet Anibits-Margequivir vil bli det siste i sitt slag. Utbyggingen skal i følge kommunen være avgjørende for byens fremtid, med et betydelig antall nye arbeidsplasser og økt turisme. Samtidig ønsker kommunen å bremse utflyttingen fra bygda som siden 1991 er blitt 356 innbyggere fattigere, skriver avisen Información. Planene møter sterk motstand fra naturvernorganisasjoner.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter